понеделник, 22 ноември 2010 г.

5000 души скочиха срещу военния министър!



5000 души скочиха срещу военния министър във Враца. Те направиха подписка срещу закриването на военното поделение в града, съобщи вчера БНТ. Съпруги на военнослужещите застанаха в мълчалив протест пред входа на поделението, защото според тях тази реформа ще се отрази негативно на съдбата на 459 семейства. Те казаха още, че след закриването на структурата във Враца единственото военно поделение у нас, специализирано за съдействие на ГЗ при бедствия и аварии, ще остане в Стара Загора. Протестната подписка ще бъде изпратена до правителството и до военното министерство. В четвъртък министър Аню Ангелов направи изказване, от което се разбра, че е готов да стопира реформите, ако има недоволство сред подчинените му.

И новината от Бтв

Близки на военни във Враца обявиха, че излизат на голям митинг в неделя. Причината - предстоящото закриване на поделението в града заради планираните съкращенията в армията. В града събраха над пет хиляди подписа, след като стана ясно, че Министерството на отбраната предвижда да разпусне формированията във Враца, Горна Оряховица и Мусачево.

От четири години синът и дъщерята на семейство Сандови работят като кадрови войници във врачанския гарнизон.

„И сега отведнъж, като ги закрият, кво може да правим ние, аз съм безработен, тя работи донякъде, кажете ми, какво правим ние у тая държава, това ме интересува”, пита Сашо Сандов, баща на военнослужещи.

В подобна безизходица са близките на над 450 военнослужещи в поделението, много от които са на мироопазващи мисии зад граница. Освен чисто военни, поделението изпълнява и граждански функции, като спасява населението при бедствия и аварии, покривайки целия периметър от Видин до София.

От ръководството на гарнизона запазиха мълчание: „Нямам коментар, довиждане и приятен ден”. лаконичен бе подполковник Пламен Стойков, командир на поделение 52 380-Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар