четвъртък, 6 май 2010 г.

Военнослужещите имат искания

Военнослужещ, който да има нещо против да се изравнят задълженията ни с тези на останалите граждани на Р България, няма да намерите. Но при условие че се изравнят и правата ни! А някои от тях са:
1. Промяна на ЗОВС и създаване на глава "Синдикална дейност" –създаване на военен синдикат който да защитава интересите на военнослужещите!
2. Право да напускаме страната, без да уведомяваме работодателя си!
3. Право на колективен трудов договор!
4. Право на ефективна стачка!
5. Право да работим на друго работно място или да създаваме собствена фирма, за да осигурим приличен стандарт живот на семействата си, щом Министерски съвет не може!
6. Право да членуваме в политическа партия!
7. Право да напускане на гарнизона без да искаме разрешение!
8. Право да откажем да гасим пожарите възникнали в имотите на същите тези бизнесмени, които сега искат изравняване на задълженията ни пред държавата!
9. Подобряване на материално-техническото и финансово - ресурсно обезпечаване на дейността на военнослужещите от МО и БА в съответствие с функционалните им задължения(вкл. Подобряване на условията на труд)!
10. Право на военнослужещия да откаже участие в мисия зад граница!

Ето и някои наши привилегии:
1. Да работим в град далеч от родното място, в който работодателя не ти гарантира настаняване във служебен апартамент.
2. Непрекъснато повишаване на изискванията към заеманите от нас длъжности – изисквания за образователен ценз, владеене на език, физически изисквания!
3. Привилегията да работим при неспиращи реформи и съкращения, вече 20 години, без ясен край!
4. Привилегията наши колеги да служат под ракетен обстрел в Афганистан!
5. Правото да носим отоплителни уреди, компютри, бели листи и др.(или да събираме пари за закупуването на такива) от вкъщи поради невъзможността на МО да осигури такива на работното ни място!
6. Правото да закупуваме нискокачествени дрехи и обувки от военния магазин, при положение че на свободния пазар са с 200% по-евтини!
7. Вече правото да внасяме здравни осигуровки без да ползваме често услугите на личния лекар, защото в армията функциите му се дублират от нашите военни болници и стационари – през които преминаваме на профилактични прегледи и лечение целогодишно!
8. Правото да участваме в зари и други ритуали в извънработно време без да се заплаща извънреден труд!

Няма коментари:

Публикуване на коментар